JAK SPRÁVNĚ NA SPF?

Předčasné stárnutí pleti, hyperpigmentace nebo dokonce onemocnění kůže. Na to vše mají vliv jinak tolik příjemné sluneční paprsky. Slunce milujeme, ale víc než kdy dřív je třeba se mít na pozoru a přijmout SPF jako každodenní součást našich životů.

1/ VÝBĚR A APLIKACE 


Při výběru správné hodnoty SPF je třeba zvážit, v jaké oblasti se nacházíte, tedy jestli jste v tropech či na horách, a potom i celkovou dobu pobytu na přímém slunci. Obecně ale neuděláte nikdy chybu s vyšší ochranou, s nižší naopak můžete situaci podcenit. V létě radíme používat na tělo alespoň SPF 30 a na tvář pak SPF 50. Dále je vždy nutné aplikovat dostatečné množství, které se v případě tváře uvádí jako na délku dvou prstů. Před prvním vstupem na slunce aplikujte ochranu vždy alespoň o 15 minut dřív, aby začala působit, nikdy ne až během pobytu na slunci, to už je pozdě. V případě, že jsme na sluníčku delší dobu, je třeba aplikaci v pravidelných intervalech opakovat, ideálně každé dvě hodiny nebo vždy po koupání. Nezapomeňte na všechna místa, jako jsou krk, uši nebo třeba hřbety dlaní. Produkty vybírejte s ohledem na svůj typ pleti, a vždy volte produkty s ochranou jak proti UVA, tak i UVB paprskům.

Dr. Barbara Sturm

Sun Body Cream SPF 30

tělový krém s ochranným faktorem proti UVA a UVB záření
2 990 Kč

NA TĚLO

Neparfémovaný opalovací krém na tělo s ochranným faktorem 30. Pokožku chrání před UVA, UVB i infračerveným zářením.

Clarins

SUN FACE CREAM SPF50+

opalovací krém
860 Kč

NA TVÁŘ

Opalovací krém na obličej s hloubkově hydratačními a pečujícími účinky v podobě antioxidantů a mořských korálů.

2/ DŮKLADNÉ ČIŠTĚNÍ

Stejně jako správná aplikace je důležité i důkladné odlíčení. Na pleti vytváří SPF nepropustný film, který, pokud není na noc z pleti důsledně vyčištěn, zabraňuje vstřebávání aktivních látek z večerní péče a celkově může zhoršovat stav pleti, způsobovat rozšíření pórů a podobně. Sázkou na jistotu je dvoufázové čištění pleti, tzv. double cleansing, kdy se v první fázi použije na pleť mastnější produkt, například odličovací olej, balzám či mléko, který perfektně a beze zbytku rozpustí všechny nečistoty. Poté se použije produkt na pěnivé nebo vodní bázi, tedy mycí pěna, gel či pleťové mýdlo, po kterém se veškeré nečistoty smyjí z povrchu pleti pryč. Použití například samostatné micelární vody v případě SPF určitě nestačí a dlouhodobě nebude pleti prospívat. Podrobněji se tématu čištění věnujeme v samostatném článku.

SLEVA 25%
ASOMBROSO BY OSMANY LAFFITA

The One Skin Cleansing Milk

čistící pleťové mléko
291 Kč

PRVNÍ KROK 


Čisticí pleťové mléko šetrně a účinně rozpouští make-up i nečistoty z pleti a skvěle funguje jako první krok.

Lumene

Radiance Boosting Cleansing Foam

rozjaňující čisticí pleťová pěna
320 Kč

DRUHÝ KROK

Lehká čisticí pěna pro rozjasnění pleti s bohatou dávkou polárního ostružiníku morušky a s antioxidanty (vitamín C).